Dansk lammeculotte med persillehummus og ristede radiser

16x9
Dansk lammeculotte med persillehummus og ristede radiser. Foto: Go' morgen Danmark
Grad
Let
Pers.
4
Tid
100 min + 45 min

Tilberedning

  1. Mariner culotten i en blanding af persillestilke, citronskal, lidt ramsløg og olivenolie. Gerne over nat, men 1-2 timer er fint.
  2. Kog kikærterne op med væden fra dåsen og 1 fed hvidløg. Er du sej, så har du naturligvis udblødt de tørrede dagen før og er i gang med at koge dem (jeg glemmer altid at stille dem til udblødning dagen før så dåsevejen virker for mig).
  3. Blend kikærterne med en ordentlig håndfuld persille, et godt skvæt god olivenolie og lidt citronsaft. Smag til med salt og peber
  4. Rids fedtsiden af culotterne, og læg denne nedad på en koldpande og skru op til lidt over middelvarme.
  5. Brun culotterne på alle sider, og steg dem færdig i ovn i ca. 10-15 minutter til de er 62 grader indeni – det er rosa.
  6. Hak ramsløg og oliven fint sammen. Pisk så smørret luftigt med blandingen. Som et lækkert twist kan du også piske lidt yoghurt eller kærnemælk i smørret. Det smager herligt til lammet.
  7. Vask radiserne og rist dem lynhurtigt og hårdt af på en pande i lidt olie.
  8. Når lammet har hvilet i 10-15 efter den er kommet ud af ovnen skæres den i 2 cm tykke skiver og serveres på en bund a persillehummusen og med kryddersmør og ristede radiser på toppen.