Donuts

16x9
Donuts. Foto: TV 2
Pers.
15
Tid
60 min + 30 min

Tilberedning

  1. CHOKOLADE GANACHE: Varm fløden og glukosen i en gryde ved ca. 80 C.
  2. Hæld blandingen over den finhakkede chokolade! Rør fløde og chokolade godt sammen med et piskeris.
  3. Lad blandingen køle af, inden du fylder donuts.
  4. CHOKOLADE GLAZE: Smelt og bland alle ingredienserne sammen.
  5. Blandingen skal være omkring 35-38 grader til dyppelse af donuts.
  6. MARMELADE: Hæld jordbærpuréen i en gryde og kog den i medium varme.
  7. Tilføj citronsaft og rom og rør det godt sammen.
  8. Drys sukker/pektin blandingen oven puréen og bland den godt.
  9. Lad blandingen koge i 5 til 6 minutter, indtil du får en tyk tekstur som marmelade.
  10. Lad blandingen koge i 5 til 6 minutter, indtil du får en tyk tekstur som marmelade.
  11. Sæt syltetøjet på køl.
  12. DONUTS: Smelt smør, tilsæt mælk og tag af varmen når blandingen er lillefingervarm.
  13. Smuldr gær i og tilsæt æg, sukker og salt.
  14. Pisk let og tilsæt mel lidt efter lidt.
  15. Ælt godt og lad dejen stå i køleskabet i 30 min.
  16. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.
  17. Rul dejen ud til en cirkel (1 cm tyk).
  18. Stik cirkler ud med en kolonneform (ca. 10 cm i diameter).
  19. Stik et mindre hul ud i midten (ca. 2 cm i diameter).
  20. Rul det overskydende dej ud igen og gentag udstikning til der ikke er mere dej tilbage.
  21. Læg de udstukne donuts på plader med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. ½ time.
  22. Lad olien blive varm i en gryde (ca. 180° - mål med et termometer).
  23. Kog 2-3 donuts af gangen, ca. 1 min. på hver side.
  24. Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af på bagepapir.
  25. Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af på bagepapir.