Dulce de Leche Banan Muffins med Chokolade frosting

16x9
Dulce de Leche bananmuffins med chokoladefrosting. Foto: TV 2

Tilberedning

  1. Muffins: Forvarm din ovn til 180 grader, og beklæd en 12 stk muffinform med papirforme eller bagepapir.
  2. I en mellem skål blander du alle dine tørre ingredienser, hvedemel, bagepulver, natron, kanel og salt og sætter til side.
  3. I en stor skål pisker du, smør sukker, muscovado sukker, til det er fluffy, ca. 3 minutter. Tilsæt creme fraiche og vaniljeekstrakt, og pisk til du har en ensartet masse. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk på medium hastighed til det er blandet. Tilsæt dine moste bananer og pisk til det er blandet.
  4. På lav hastighed pisker du nu dine tørre ingredienser i, pisk til det lige akkurat er blandet, vigtigt du ikke overpisker dejen.
  5. Med en spiskeske fylder du dine muffinforme ¾ op, så der er plads til de kan hæve under bagning. Bag dem i 18-20 min.
  6. Tag dem ud og lad dem køle lidt, så du kan røre ved dem. ca. 10 min.
  7. Med en lille kniv, fjerner du lidt af midten på alle dine muffins. Læg din dulce de leche i en sprøjtepose eller en frysepose, med et lille klippet hul, og så sprøjter du ca. 1-1 ½ tsk dulce de leche ned i hver muffin. Sæt herefter til side.
  8. Frosting: I en stor skål pisker du Philadelphia og smør fluffy og nice. Sæt til side.
  9. I en lille skål sigter du flormelis og kakao pulver.
  10. På lav hastighed pisker du nu flormelis og kakaopulver ned i din smør masse, når det er blandet skruer du op på høj hastighed og pisker til det er cremet og fluffy.
  11. Fyld massen i en sprøjtepose med en sej tyl, og dekorer dine muffins på toppen.