Falafel i fladbrød med kålssalat og tahindressing

16x9
Falafel i fladbrød med kålsalat og tahindressing Foto: TV 2 / Go' morgen Danmark
Pers.
4

Tilberedning

  1. FALAFEL: Hæld vandet fra kikærterne.
  2. Skær porre i skiver og skyl dem grundigt.
  3. Kom kikærter i en foodprocessor sammen med porre, korianderfrø, spidskommen, persille, porre, løg og hvidløg og blend til ensartet konsistens.
  4. Afhængig af din foodprocessor kan det evt. Deles op over flere omgange. Massen kommes op i en skål.
  5. Tilsæt mel og vand og rør massen igennem. Smag til med salt og peber.
  6. Massen formes til kugler på størrelse med bordtennis bolde brug evt. en ske.
  7. Kom kuglerne på en plade drysset med sesam, drys lidt sesam oven på og giv kuglerne en let tryk. (der findes også et falafel jern der kan købes billigt hos de store grønthandlere)
  8. Olien varmes op i storgryde max. ½ fyldt. Til ca 150 C. Steg 6-8 falafler adgangen afhængig af grydens størrelse.
  9. Tilberedningstid ca. 3 minutter eller til de er mørk gyldnende.
  10. FLADBRØD: Opløs gæren i lunkent vand. Kom derefter mel, grahamsmel, salt, olie i og ælt dejen til ensartet konsistens.
  11. Del dejen i 8 stykke del rulles til boller og lad dem hæve på bordet eller på en plade i ca. 45 min. Med go afstand imellem.
  12. Bollerne rulles hurtig ud med en kagerulle – der må ikke arbejdes for meget med dejen da den så kan værre svær at rulle ud.
  13. Fladbrødende skal rulles helt tyndt ud og være ca. 25 – 30 cm. i diameter.
  14. Fladbrødende skal rulles helt tyndt ud og være ca. 25 – 30 cm. i diameter.
  15. Brødene stables varme så de bliver dejlige bløde. Dæk dem godt til med film eller viskestykke inden servering.
  16. TAHIN DRESSING: Brødene stables varme så de bliver dejlige bløde. Dæk dem godt til med film eller viskestykke inden servering.
  17. KÅLSALAT: Kom Rødkål og grønkål i en skål sammen med salt og citronsaft – ælt det med hænderne til det ”falder” lidt sammen (denne salt laver jeg ofte i store mængder og kan holde sig i køleskabet i ca. 4-5 dage. Er perfekt tilbehør til næsten alt på middagsbordet).
  18. SERVERING: Du kan spise det som du har lyst til – jeg kan godt li den som rulle hvor der smørres dressing på fladbrødet 3 falafler og lidt af det hele.