Farseret juleand

Tilberedning

  1. Start med at marinere andeleverne i lidt cognac i en times tid.
  2. Rør toastbrød med salvie, rosmarin, æg og fløde.
  3. Rør massen sammen med det hakkede kød, tilsæt æbletern, svesker, pistacienødder og marineret andelever.
  4. Smag til med salt og peber, og lad farsen trække i en time.
  5. Fyld anden med farsen, og steg i 2,5 timer ved 150 grader.
  6. Placér et fad med vand og dine yndlingsurter (løg, hvidløg, timian, æble feks.) under anden, som skyen kan dryppe ned i.
  7. Tag anden ud, og lad den trække i 30 minutter, og skru ovnen op på 220 grader.
  8. Skær brysterne af anden, og tag farsen ud.
  9. Sæt lår og vinger tilbage i ovnen og lad stege i cirka 15 minutter.
  10. Skær anden ud og servér.