Fastelavnsboller med vaniljecreme og hindbær

16x9
Mette Blomsterbergs fastelavnsboller med vaniljecreme og hindbær Foto: TV 2
Pers.
10

Tilberedning

 1. VANILJECREME: Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas vaniljekornene sammen med en anelse af sukkeret med kniven, så kornene skilles ad.
 2. Bland vaniljesukker, sukker og majsstivelse godt sammen og pisk det sammen med 1 deciliter af mælken. Tilsæt til sidst æggeblommerne. Kog de resterende 4 deciliter mælk op i en gryde med den tomme vaniljestang.
 3. Når mælken koger, tilsættes majsblandingen og der piskes godt i nogle sekunder, mens der piskes kraftigt, til cremen tykner. Tag gryden af varmen og kom straks den færdigkogte creme op i en kold beholder.
 4. Læg et stykke husholdningsfilm direkte oven på vaniljecremen, så der ikke dannes kondens. Afkøl cremen til 5 grader i køleskabet. Cremen skal anvendes samme eller næste dag.
 5. VANDBAKKELSESDEJ: Smelt vand og smør i en gryde. Tilsæt melet og rør godt og hurtigt til en ’smørbolle’ er dannet. Tag gryden af varmen. Vent 2 - 3 minutter.
 6. Tilsæt æggene lidt ad gangen under kraftig omrøring, til en glat og smidig dej opnås. Smør 2 stk. bageplader jævnt med en anelse bagespray eller smagsneutral olie.
 7. Kom dejen op i en sprøjtepose med en stor ca. 18 mm glat tyl. Sprøjt dejen ud på bagepladerne med god afstand til hinanden så store som æg.
 8. Bag dem i en 190 grader varm ovn til de er gyldne og godt bagt i bunden, cirka 15 minutter – afhængig af ovnen. Afkøles helt på en bagerist.
 9. OPBYGNING: Flæk et snit halvt ind i siden på de afkølede ”boller” med en skarp, savtakket kniv. Pisk den kolde creme glat med en håndmikser og kom den op i en engangssprøjtepose.
 10. Klip et lille hul på 1 cm og sprøjt en god klat creme ind i hver bolle. Læg 4 hindbær ind til cremen i hver. Fordél dem lidt, så de ikke bare ligger i midten.
 11. Pisk fløden til let, men sprøjtefast skum og kom den op i en engangssprøjtepose med en 12 mm kruset stjernetyl i.
 12. Åbn snittet let op med den ene hånd og sprøjt samtidigt flødeskummet bølget med den anden hånd. Pynt med et par friske hindbær & drys med sigtet flormelis. Nyd fastelavnsbollerne samme dag.