Fem slags hjemmelavet snaps

16x9
Fem slags hjemmelavet snaps Foto: TV 2

Tilberedning

  1. CHRISTIANSHAVNERURTEN: Fyld et syltetøjsglas op med snaps og tilsæt ingredienserne. Lad trække i cirka 14 dage et koldt og mørkt sted. Husk at ryste glasset indimellem for at opløse sukkeret. Sigt igennem en si eller fugtigt viskestykke. Smag eventuelt til med mere sukker eller fortynd med mere snaps efter behag. Opbevar mørkt og køligt. Men serveres bedst ved stuetemperatur.
  2. PEBERRODSSNAPS: Hæld snaps i et syltetøjsglas og kom peberroden i. Lagres i 2-3 uger. Smag eventuelt til med lidt sukker for at runde den og hæld den på flaske.
  3. HAVTORN-HYBEN SNAPS: Kom havtorn og hyben i et syltetøjsglas sammen med et par frø fra stjerne anis. Dækkes med snapsen og trækker i 1-2 uger. Sigtes igennem en finmasket sigte og kommes på flaske.
  4. MOR LISS: Solbær og sukker kommes i et syltetøjsglas. Overhældes med snaps. Lagres i en lille uge og sigtes. Hæld den på flaske.
  5. CHRISTIANSHAVNS FÆRGECAFÉS JULESNAPS: Kom svesker i et syltetøjsglas på cirka en liter. Tilsæt snaps, lad det trække cirka 14 dage. Tilsæt kanel, nelliker samt appelsinskal og lad den trække 2 uger. Husk at ryste glasset med jævne mellemrum. Sigtes igennem en si eller fugtigt viskestykke. Kan smages til med lidt sukker eller fortyndes med mere snaps efter behag. Husk at opbevare mørkt og køligt.