Fiskedeller og løgkompot

16x9
Fiskedeller og løgkompot. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
30 min

Tilberedning

  1. Hak torskefilet i en foodprocessor - det er en smagssag om man vil have farsen helt fin eller om man vil have lidt struktur i kødet. I det her tilfælde tager opskriften udgangspunkt i let grofthakket torskefilet.
  2. Hak løget helt fint eller riv det på rivejernet. Rør fisken med løg, finthakket dild, salt, peber, æg og sødmælk. Kom gerne farsen på køl i lidt tid så den kan sætte sig.
  3. Varm en pande med olie og smør. Form fiskedellerne med en spsk og tryk dem flade på panden. Steg dem gyldenbrune på begge sider.
  4. Pil løgene til løgkompotten og skær dem i tynde skiver. Kom smør i gryden og steg løgene indtil de karamelisere og bliver let brunet.
  5. Kom æbleeddike, timian og sukker op i gryden og lad det stå under låg i ca. 10-15 minutter.
  6. Smag til med salt. Kan nydes varm eller nedkølet til kød, i sandwich og lign.