Flødeboller

16x9
Flødeboller. Foto: TV 2
Pers.
4
Tid
60 min

Tilberedning

  1. Hæld sukker og vand i en kasserolle.
  2. Kog sukkerlagen til 120 grader.
  3. Pisk æggehviderne i en rørekedel ved højeste hastighed.
  4. Tilsæt den stadig kogende sukkerlage til æggehviderne i en tynd stråle.
  5. Lad skummet piske i 10 minutter.
  6. Hæld skummet i en sprøjtepose og opbevar på køl (bonus tip, du kan bruge overskydende skum som guf til din is).
  7. Hak 200 g. chokolade og smelt langsomt i et vandbad.
  8. Imens hakker du de resterende 100 g. chokolade.
  9. Tag den smeltede chokolade af vandbadet og rør den resterende mængde hakket chokolade i under omrøring, indtil alt chokoladen er smeltet.
  10. Skær skiver af marcipan på ca. 0,5 cm.
  11. Sprøjt en gavmild mængde skum på toppen af marcipanskiverne.
  12. Hæld den stadig varme chokolade ud over.
  13. Lad flødebollerne sætte sig på køl i ca. 20 minutter.
  14. Opbevares på køl og kan holde sig ca. 3-4 dage.