Forårspasta med karamelliseret fennikel og olivenknas

16x9
Forårspasta med karamelliseret fennikel og olivenknas. Foto: TV 2 / Go' morgen Danmark
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
75 min

Tilberedning

  1. HJEMMELAVET PASTA: Put mel og æg i en foodprocesser og kør det i 1-2 min, mærk på dejen om den skal bruge lidt mere mel eller en tsk vand, hvis den enten er for tør eller for våd. Den skal være mere tør end du tror.
  2. Saml dejen på bordet og pak det i film gnedet med lidt olivenolie.
  3. Lad dejen hvile i 20-30 min.
  4. Del pastaen i 4 stykker og kør den igennem pastamaskinen fra højeste indstilling og ned til den næstsmalleste alt efter hvad pastaen skal bruges til. OBS – husk at fold pastaen sammen 4-5 gange for at skabe en god stærk pasta med godt bid i.
  5. Tip: erstat op til 50% af melet med fuldkornsmel a la fint malet fuldkorns durum, ølandshvede, grahamsmel eller fuldkornshvede. Så er der dejlige fibre til maven.
  6. PASTA MED KARAMELLISERET FENNIKEL OG OLIVENKNAS: Varm sukker og vand op, så sukkeret er opløst, og varm så oliven op i sukkerlagen.
  7. Når det er gennemlunt, så blendes det hele til en fin creme og smøres tyndt ud på en bageplade.
  8. Sæt den nu i ovnen ved 75 grader i 4-5 timer til det er helt sprødt. Opbevar i lufttæt beholder. ”Chipsene” er geniale til desserter, salater og generel topping.
  9. Skær 1½ fennikel i tern og begynd at riste det let af i lidt alm. olie og smør.
  10. Imens skæres den sidste ½ fennikel ultratyndt på mandolin, og når fennikel er karamelliseret lige som brune løg, er den klar til at blive blendet.
  11. Kog nu pastaen i rigeligt let saltet vand.
  12. Når pastaen er al dente dryppes den let af, men lad lidt kogevand følge med og vendes med fennikelpuréen.
  13. Anret med den rå fennikel på toppen som er vendt i fintsnittet purløg. Pynt med stegte eller soltørrede cherrytomater og olivenknas.
  14. Riv evt. lidt parmesan over og dryp med god olivenolie.
  15. Tip: Retten har maser af sødme så du kan sagtens dryppe lidt citron eller rive lidt skal over retten for at få rigtigt forår i munden.