Forloren hare med bacon og hasselbackkartofler

16x9
Forloren hare med bacon, flødesovs, salat og hasselbagte kartofler . Foto: TV 2
Pers.
4

Tilberedning

  1. Fars til forloren hare: Alle ingredienserne røres sammen. Steg gerne en lille frikadelle først, og smag efter om der skal krydres mere. Steges herefter på panden.
  2. Farsen formes på langs og bacon kommes ovenpå. hæld mælken i fadet og kom stegen i ovnen. Skal ca. have 1 time på 180 grader.
  3. Sovsen: Væden fra stegen hældes i en gryde. Tilsæt fløden og kog god ind. Tilsæt tyttebær og ost lige for servering og smag til med sukker, salt og peber.
  4. Hasselbackkartofler: Kartoflerne snittes halvt i gennem på langs. Kommes i et smurt ildfast fad.
  5. Smelt smørret og pensl kartoflerne med det. Krydder med salt og timian.
  6. Steges i ovn ca. 1 time ved 180 grader. Smør kartoflerne med smør undervejs - ca. hvert 20. minut.
  7. Spidskålssalat: Varm en pande og rist sesamfrøene af. De skal begynde at få lidt farve og duften af sesam skal træde frem. Køl dem let af.
  8. Snit kål meget fint. Lige før servering vendes olie i kålen med persille. Sesam drysses oven på og salaten serveres straks