Forskellige forårssupper

16x9
Udonsuppe Foto: TV 2

Tilberedning

  1. Suppe på gris: Skræl grøntsagerne og skyl spareribs.
  2. Bring en gryde med vand i kog, og kog kødet med grøntsagerne i ca. 40 minutter.
  3. Smag til med fiskesauce.
  4. Tag kød og grøntsager op og smid grøntsagerne væk. Adskil spareribs så de er enkeltvis og læg dem til side.
  5. Udon suppe: Skær hvidløg i skiver og steg dem gyldent i olie.
  6. Læg hvidløg på køkkenrulle og gem hvidløgsolien til suppen.
  7. I en pande steges det hakkede svinekød. Mas dem let så de ikke sidder i klumper.
  8. Smag til med salt og rigeligt med sort peber. Kog udonnudlerne (se anvisning på posen, da de har forskellige kogetid).
  9. Skær lime i 4 både. Hak forårsløg og koriander fint.
  10. Fordel udon i 4 store skåle, fordel det hakkede kød og 2 spareribs til hver skål, læg en teske hvidløgsolie i og friteret hvidløg i midten.
  11. Varm suppen til det koger og øs over skålene, drys chili, bønnespirer, forårsløg og koriander over. Servér med en limebåd til.
  12. Silketofu og ramsløgsuppe: Skyl ramsløg og hvis de er lange, så halvér dem.
  13. Skær silketofuen forsigtigt i store tern 2x2 cm.
  14. Kog suppen op og tilsæt først ramsløg. Skru blusset ned og tilsæt silketofuen forsigtigt, så de ikke går i stykker. Smag til med fiskesauce og peber.
  15. Hak koriander groft og drys over suppen. Server det med ris til.