Frilandskyllingefrikassé med nye grøntsager

16x9
Frilandskyllingefrikassé med nye grøntsager Foto: Go' Morgen Danmark
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
70 min

Tilberedning

  1. Lav en bouillon af hønseskroget: Læg skroget i en gryde med vand til det dækker. koges i 30-60 min.
  2. Kog i 30-60 min. og sigt derefter.
  3. I en tykbundet gryde sautéres kyllingestykkerne let uden de tager farve i lidt olie.
  4. Krydr kyllingen godt med salt og peber og tilbered kyllingestykkerne i ovnen ved 180 grader, således at brystet får ca. 10 min. Tag dem derefter ud og hold dem varme.
  5. Lår og vinger skal have endnu 12-15 min. og derefter lægges de sammen med kyllingebrystet og holdes varm under låg/film indtil retten skal “samles”.
  6. Blanchér grøntsagerne i spilkogende vand med salt og afkøl dem straks i iskold vand: ærter 1 min., asparges 1 min., forårsløg 2 min., radiser 1 min. og gulerødder 2 min.
  7. Sautér svampene i lidt olie og hæld hvidvin ved efter 2-3 min.
  8. Tilsæt skyen fra kyllingen, hønsebouillonen, fløden samt bouquet garni og reducér til saucen er let cremet.
  9. Smag til med salt.
  10. Tilsæt kyllingestykkerne og lad det varme i 3-4 min.
  11. Fjern bouquet garni og tilsæt alle grønsagerne og slyng/vend det forsigtigt rundt i saucen til de er varme (ca. 2 min.)
  12. Drys med friske hakkede krydderurter og friskrevet citronskal og servér straks evt. med nye kartofler og lidt grønne salater med vinaigrette.