Frisk pasta med bagte tomater og ramsløgspesto

16x9
Gorm Wiswehs frisk pasta med bagte tomater og ramsløgspesto Foto: TV 2
Pers.
4
Tid
20 min

Tilberedning

  1. Skær tomaterne i grove stykker, og vend dem med lidt olivenolie, salt og peber.
  2. Bag dem ved 65 grader i 6-7 timer. Sæt dem over, når du tager på job, så de er klar, når du kommer hjem. Eller over nat. Hvis du skruer ned til 60 grader, skal de have omkring 9 timer, så du kan selv tilpasse tiden.
  3. Frem med blenderen. Put først olivenolie i, herefter ost, citronskal, solsikkerkerner, ramsløg og evt. selleritoppe. Der skal være lige så meget grønt, som der skal være alle de andre tørre ingredienser. Så 50% ramsløg og evt. selleritoppe og 50% alt andet på nær olie.
  4. Giv det en over nakken, til du har den konsistens, du er glad for. Jeg kan godt lide det lidt sjusket og groft.
  5. En pesto har faktisk rigtig godt af at stå og trække et døgnstid for at alle smagene udvikles.
  6. Kog pastaen, og vend dem med pestoen, når den er al dente.
  7. Pynt med de søde bagte tomater, og riv parmesan over hele herligheden.