Frokostret med pocherede æg

16x9
Frokostret med pocherede æg Foto: TV 2
Grad
Mellem

Tilberedning

  1. Det her er en ret, der skal spises med det samme.
  2. Hollandaise: Smelt smørret ved svag varme, og tag gryden af blusset.
  3. Læg æggeblommerne i et højt bæger sammen med 4 spsk citronsaft og krydr med salt og peber.
  4. Hæld det smeltede smør i en tynd stråle ned til æg og citron, mens du hele tiden pisker med stavblenderen. Kom den revne citronskal i og rør rundt – done!
  5. Skinke/Laks: Med hollandaisen i hus skærer du nu små tern (ca. 1x1 cm) af din skinke eller laks. Bælg ærterne og hav brøndkarsen klar.
  6. Stik runde skiver ud af franskbrød eller toast. Det fungerer godt at friturestege dem. Du kan også riste i smør eller komme i ovn eller på risteren.
  7. Æg: Pochér æggene ét ad gangen. Tag hvert æg op med hulske og dryp af. Læg på de sprøde brødskiver, hæld lidt hollandaise over, og pynt med lakse/skinketern, ærter og brøndkarse … og masser af friskkværnet peber.
  8. Pocherede æg sådan: Ægget skal være så frisk som overhovedet muligt. Ellers er hviden ikke fast, men lidt vandig, og så bliver det færdige æg enormt utjekket.
  9. Kom vand og lidt salt i en kasserolle, og et godt bløb eddike. Bring det i kog, men skru straks ned. Pocherede æg kræver simretemperatur.
  10. . Knæk ægget ud i en kop eller lignende. Rør rundt i kasserollen, så der dannes en malstrøm, og hæld ægget ned i centrum. Form evt. forsigtigt ægget med en hulske, men vær ellers bare tålmodig i 1½-2 minutter.
  11. "Pocherede æg ser sjældent perfekte ud, og du skal lave ca. 20 for at få 1 perfekt til billede. Lidt ligesom selfies. Jeg smider nødig mad ud, så mine æg er tydeligvis ikke perfekte. Men de smager godt."