Fyldt blomkål med brunet smør og citron

16x9
Fyldt blomkål med brunet smør og citron Foto: TV 2

Tilberedning

  1. Skær de yderste grønne blade af blomkålen og skyl det grundigt.
  2. Gnid blomkålshovedet med olivenolie og salt og kom det et ildfast fad med hovedet nedad.
  3. Bag det ved 200 grader i 15 minutter.
  4. Rens svampe og løg og hak det helt fint. Riv parmesan. Bland det hele sammen i en skål med æg, cremefraiche og salt.
  5. Tag blomkålshovedet ud af ovnen og hæld æggemassen ned i bunden af hovedet og bag det videre i 5 minutter.
  6. Vend til sidst hovedet om og grill det kort til det bliver gyldent på toppen.
  7. Kom smør og timian i en lille gryde.
  8. Når smørret er smeltet tilsættes grofthakkede hasselnødder. Lad det simre indtil det bliver lysebrunt - det tager cirka 10 minutter.
  9. Hæld saucen i en skål. Hak kapers og kom i saucen.
  10. Riv skallen af citronen og pres saften, kom begge dele i saucen. Hæld saucen over blomkålshovedet.