Fyldt chokolade på frugtpure

16x9
Fyldt chokolade på frugtpure Foto: TV 2

Tilberedning

  1. Bland frugt (fx figner) med rørsukker og i dette tilfælde portvin. Portvinen gør, at det får lidt karakter og ikke bliver alt for sødt.
  2. Kog frugten ind, så den reduceres til en god grød/pure.
  3. Stavblend pureen, så den ikke er klumpet. Det gør den lette at arbejde med senere i processen.
  4. Selve ganachen (fyldet) laves ved at blande pureen med hakket chokoladen. Her giver man pureen et hurtigt opkog. Hvis man gerne vil have en blødere og lidt sødere ganache, kan man fx tilsætte honning, inden pureen koges op.
  5. Hæld pureen over den finthakkede chokolade og rør sammen til en homogen konsistens. Det gælder om at røre, så chokoladen smelter og pureen og chokoladen emulgerer (samler sig).
  6. Lad chokoladeganachen køle af og hæld derefter i sprøjteposer. Fyld chokoladeformene, så der er 2 mm fra fyldet og op til kanten af formen - ellers kan man ikke lukke den ordentligt.
  7. Hæld chokolade over cremen som et låg og lad køle - så er den klar til at spise.