Gemyse med asparges og kærnemælk

16x9
Gemyse med asparges og kærnemælk. Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4
Tid
30 min

Tilberedning

  1. GEMYSE MED ASPARGES OG KÆRNEMÆLK: Kærnemælken hældes op i en sigte med et vådt viskestykke i. Her skal den stå på køl og dræne i ca. 1 dag.
  2. Når den er drænet, piskes den hvide masse, der er tilbage i sigten, til en glat creme.
  3. De grønne og hvide asparges skylles og enderne brækkes af.
  4. De skæres på skrå i tyndeskiver, husk at tage aspargeshovedet med det smager himmelsk.
  5. Glaskålen skæres tyndt på et mandolinjern og stikkes ud til store runde skiver og saltes let, så de bliver bløde men bevare sprødheden.
  6. KAFFESAUCE: De tre ting blandes og smages til alt efter smag og behag.
  7. ANRETNING: Der laves ca. 5-7 skiver af glaskålen per person.
  8. De foldes med den drænede kærnemælk inden i og anrettes på tallerkenen.
  9. De tynde skiver asparges lægges op af pakkerne, og kaffensaucen hældes ved ca. en spsk. pr. person.