Glutenfri citronmåne

16x9
Glutenfri citronmåne. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
1

Tilberedning

  1. Kom smør og rørsukker i røreskålen, pisk det godt og luftigt sammen på røremaskinen og tilsæt så et æg ad gangen. Kom resten af ingredienserne i skålen og rør det godt igennem.
  2. Varm ovnen op til 170 grader varmluft.
  3. Kom dejen i en springform foret med bagepapir. Bag kagen i den varme ovn i ca. 40-45 minutter. Stik en strikkepind i midten af kagen, for at tjekke om den er færdigbagt. Lad kagen køle lidt af i formen.
  4. Kom flormelis, citronsaft og evt. gurkemeje i en skål og rør det godt sammen, til glasuren har en fed konsistens og er helt glat. Juster evt. med lidt mere flormelis hvis din citron var meget saftig.
  5. Tag kagen ud af formen og sæt den på et serveringsfad. Smør glasuren ud på kagen med en god smørekniv eller palet. Lad gerne noget glasur falde udover kanterne. Pynt evt. med friske eller tørrede kornblomster eller morgenfruer.