Glutenfri Grovboller

16x9
Glutenfri Grovboller. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
12

Tilberedning

  1. Bland vand, eddike, gær og loppefrø i røreskålen, rør det godt sammen og lad blandingen tykne lidt, imens du vejer resten af ingredienser af.
  2. Tilsæt de resterende ingredienser og rør det hele godt sammen på røremaskinen i 10-15 minutter.
  3. Lad dejen hæve i 1,5-2 timer under et rent viskestykke ved stuetemperatur.
  4. Hæld dejen ud på et bord drysset med kerner, skær den ud i 10-12 stykker og sæt bollerne på bageplade med bagepapir.
  5. Varm ovnen op til 200 grader varmluft.
  6. Bag bollerne i den varme ovn i ca. 38-40 minutter. Tag bollerne ud af ovnen og lad dem afkøle på en bagerist.
  7. Vil du lave brød, så del dejen i to stykker, rul dem i kerner på bordet og giv dem tre snit på skrå. Bag ved 210 grader varm- luft i ca. 1 time og 10 minutter.