Gnocchi med brunet smør, hasselnøder og tomater

16x9
Gnocchi Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
120 min

Tilberedning

  1. GNOOCCHI: Skræl kartoflerne og kog dem hel møre. Hæld vandet fra og mos kartoflerne, til der ikke er flere klumper.
  2. Ælt melet og salt sammen med kartoflerne.
  3. Kom æg i og ælt massen forsigtigt til dejen ikke klistrer.
  4. Tril massen ud i stænger (en finger-tykkelse) skær gnocchi i ca. 2 cm lange stykker og med en gaffel trykkes der forsigtig ned i gnocchi.
  5. Lad gnocchi hvile i 30 min.
  6. Kom gnocchi i kogende vand med olivenolie - kog lidt ad gangen - når de kommer op til overfladen tages de op med en hulske.
  7. De kan laves dagens før. Så er de bedre at stege op.
  8. BRUNET SMØR: Kom smørret i en gryde, og lad det smelte.
  9. Når vallen er faldet til bunden, så skrues der lidt op for blusset
  10. Nu brunes smørret, det skal dufte og smage af nødder ca 150 grader.
  11. Smørret sigtes.
  12. HASSELNØDDER, CITRON OG SALVIE: Persille vaskes og hakkes fint
  13. Skær skalotteløg og hvidløg fint, og mix det med persillen
  14. Riv skallen af citronen i persillen
  15. Salvien vaskes og skæres/ rives groft.
  16. TOMATER: Tomaterne vaskes og skæres i tynde ringe.
  17. Semidried tomater drænes for olie (gem olien)
  18. VED SERVERING: Kom lidt ad det brunede smør på panden, kom gnocchi på og steg dem til de tager lidt farve.
  19. Kom hasselnødde-persillebladningen og tomatblandingen på og på smag til med salt.