Græskarsuppe

16x9
Casper Sobczyks Græskarsuppe Foto: TV 2 / Go' morgen Danmark

Tilberedning

  1. Suppen: Græskar og bagekartofler vaskes godt og lægges i bradepande med lidt olie.
  2. Kom hele skalotte, hvidløg, chili, kanel og rosmarin ved. Bag ved 150 grader til græskar og bage kartofler er helt møre. Ca 1,5 time.
  3. Kom det i en blender og blend det godt igennem og sigt det derefter over i en gryde. Varm det derefter godt igennem, kom fløde og smør i og smag til med salt og citron
  4. Garniture til suppen: Græskarkerner ristet på en varm pand til de er gyldne, drys dem salt.
  5. Syltede græskar: Grav nogle stykker ud af græskaren som bruges som suppeskål.
  6. Eddike sukker, vand og krydderier koges op.
  7. Kom græskarternene ned i lagen og giv dem et let opkog, tag gryden af varmen og lad græskarrene trække i lagen. Kom det på et sylteglas og sæt det på køl.
  8. Rugbrødscroutoner: Rugbrødet skæres i tern og ristes på en pande til de bliver sprøde dys dem med lidt salt.
  9. Røget creme fraiche: Ryges med røgpistol eller med træspåner. Cremefraichen puttes i en skål med film. Røget pustes ind under. Lad stå i ca. 15 min (alt efter hvor røget du ønsker den.