Græskarsuppe med chilifraiche og sprøde kerner

16x9
Græskarsuppe med chilifraiche og sprøde kerner Foto: TV 2
Pers.
4

Tilberedning

  1. GRÆSKARSUPPE: Rens græskarret for kerner. Skær det herefter i grove tern, og vend det med olivenolie, salt og peber.
  2. Put det på en bageplade, og bag det i 15-20 min ved 185 grader. Det må ikke branke. Det skal bare blive gyldent og lækkert.
  3. Imens ordnes ingefær, løg og hvidløg, hvorefter disse steges bløde i en god og rummelig gryde.
  4. Når græskarret er bagt, kommer det i gryden til løgene. Hæld æblemost ved, og kog det ind til 1/3 del.
  5. Put nu grøntsagsbouillion på samt en dusk timian, der er bundet sammen med en kødsnor. Snoren Så gør det nemmere at få op, når der skal blendes. Kog under låg i 10 min.
  6. Blend nu hele herligheden grundigt, og kom det tilbage i gryden.
  7. Smag suppen til med cremefraiche, tabasco, limesaft, salt og peber.
  8. CHILIFRAICHE: Rør cremefraiche 18% sammen med chilipuré.
  9. Servér suppen samme med en skefuld chilifraiche i midten, et drys sprøde græskarkerner, masser af hakket koriander og et ekstra dryp limesaft.