Gratineret blomkål med urter og kammuslinger

16x9
Gratineret blomkål med urter og kammuslinger. Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4
Tid
90 min

Tilberedning

  1. HELT GRATINERET BLOMKÅL: Smør kommes i en gryde og brunes (skal brunes ved 160 grader). Smørret sigtes over i en ny gryde.
  2. Blomkål ordnes, de grønne blade tages væk og stokken skæres fra og gemmes.
  3. Blomkålet halveres og lægges i et ildfast fad med bagepapir.
  4. Blomkålet bages ad to omgange: først ved 180 grader i 10 min og derefter igen ved 180 grader ved 10 min med rub på.
  5. Timian vaskes og hakkes fint.
  6. Skalotteløg skæres fint.
  7. Osten rives og blandes med rasp, revet citronskal, timian og skalotteløg. Vend det sammen.
  8. Vend det hele sammen med 120 g brunet smør.
  9. Kom det over de bagte blomkål og bag dem yderligere i 10 min, så osten smelter og smøret suger ned i blomkålet.
  10. KARAMELISERET BLOMKÅLSPURE: Blomkål skæres i små stykker og ristes i en gryde med lidt neutral olie; kom smør ved og lad det riste godt igennem så det karameliserer.
  11. Blend det til en pure med lidt fløde og smag til med salt.
  12. BRUNET SMØR SAUCE: Varm den brunet smør forsigtigt op.
  13. Estragon vaskes, tørres og hakkes fint.
  14. Skalotteløg hakkes fint.
  15. Blomkålsstokke skæres i tern.
  16. Solsikkekerner ristes gyldne på panden - drys med lidt salt.
  17. Kom løg, citronskal, solsikkekerner, blomkål, ramsløg, strandløg og persille i den lune brunede smør.
  18. STEGTE KAMMUSLINGER: Kammuslinger ordens ved at fjerne musklen og hinden.
  19. De dyppes tørre.
  20. Varm en pande godt op og kom olie på.
  21. Kammuslingerne steges gyldne på den ene side og kom derefter smør på panden - lad smørret bruse op.
  22. Tag kammuslingerne af panden og de dryppes godt af - krydr med salt.
  23. ANRETNING: De stegte kammuslinger lægges tæt ved siden af en god skefuld puré. Mellem kammuslinger og puré lægges solsikkekerner, urter og de syltede produkter. Top med sauce.