Gratineret gedeost med rosmarin

16x9

Tilberedning

  1. Stik rugbrød ud i små runde stykker med en udstikker på 3½ cm i diameter.
  2. Kom smør og olivenolie på en stor pande ved middel varme.
  3. Når smør og olie er forenet, så kom de runde rugbrødsskiver på panden.
  4. Vend dem efter 1 minut, så begge sider af brødet suger fedtstof til sig.
  5. Drys let med knust flagesalt.
  6. Lad brødskiverne riste let videre på begge sider og læg dem derefter over på en bageplade med bagepapir.
  7. Skær den kolde gedeosterulle i 1 cm tykke skiver og læg en skive oven på hvert stykke smørristet brød.
  8. Dryp med en anelse olivenolie og læg 1 oliven på hver skive gedeost.
  9. Pynt med 2-3 blade rosmarin.
  10. Sæt umiddelbart før servering bagepladen ind i en 180 grader varm ovn, med eller uden varmluft.
  11. Bag gedeosten i 6-7 minutter, eller til den gratinerer let.
  12. Server gedeostehapserne straks, mens de stadig er lune.
  13. TIP: Hvis ikke gedeostehapserne skal spises med det samme, så stil bagepladen køligt og bag dem umiddelbart inden servering. Vælger du at bare dit eget rugbrød, så husk at gå i gang et par dage før ...