Grillkylling i barbeque-rub med citrussalat

16x9
Grillkylling i barbeque-rub med citrussalat. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
150 min

Tilberedning

  1. GRILLKYLLING: Bland brun farin, salt, paprika, hvidløg, ingefær, paprika, spidskommen, chilipulver og løgpulver godt sammen.
  2. Læg kyllingen med brystet nedad. Skær det op langs hver side af rygbenet, og spred kyllingen ud. Fjern evt. brystben og ønskebenet. Rens kyllingen fri fra blodrester.
  3. Gnid kyllingen godt ind i chilirubben (gerne dagen før). Testen af rubben blendes med de flåede tomater og bruges til pensling.
  4. Læg kyllingen på grillen, og grill den ca. 45 min. Pensel en gang imellem marinaden på kyllingen.
  5. CITRUSSALAT: Skær skallen af alle citrusfrugterne, og skær dem derefter i tynde skiver. Læg dem skiftevis i et fad.
  6. Skær gedeosten i skiver, og brænd dem med en creme brulee-brænder. Læg dem oven på citrusfrugterne.
  7. Drys med oliven, tranebær og pinjekerner, og pynt med urter og blomster.
  8. VINAIGRETTE: Pisk dijon, grov sennep, sukker og eddike godt sammen
  9. Pisk olie i lidt ad gangen, og smag til med salt.