Grøntsager i beignet med sweet chilisauce

16x9
Grøntsager i beignet med sweet chilisauce. Foto: TV 2 / Go' morgen Danmark
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
45 min

Tilberedning

  1. CHILISAUCE: Start med saucen, da den skal være afkølet. Kog eddike, sukker og vand op med chili, ingefær og lime. Når det koger, jævnes det med den våde maizena. Konsistensen tjekkes nemt ved at komme en lille smule op på en kold tallerken. Så kan du hurtigt se, hvordan den bliver. Køl den ned, og kom lidt hakket koriander i.
  2. BEIGNETDEJ: I en skål pisker du mel, vand, øl, salt og den smeltede smør sammen til en lind dej. Lad den hvile på køl mindst 30 min.
  3. Imens ordner du alle grøntsagerne. De skal skæres i stykker eller strimler, så du kan tage dem med fingrene og spise dem. Skær dem ca. i lillefinger-tykkelse. Stykkerne må ikke være for store, for de skal kunne nå at blive tilberedt i den varme olie på de 2 min., det tager at få flot, sprød dej omkring dem.
  4. Varm olien op til ca. 180 grader, eller til det syder som en tændstik. Brug evt. et termometer.
  5. Pisk så hviderne stive, og vend dem i dejen. Dyb grøntsagstavene i dejen en ad gangen, evt. med en stor pincet, og kom dem i den varme olie. Vent med at vende dem om, indtil de er flot gyldne. Læg dem på en rist eller lidt køkkenrulle, og drys med salt, mens de er varme.
  6. Anret alle de sprøde grøntsager sammen med saucen, og spis det med fingrene. Drys evt. lidt krydderurter over, så der kommer ekstra meget farve på fadet.