Grøntsagsdeller med limabønner og beder og perlebygsalat

16x9
Lasse Skjønning Andersens "Grøntsagsdeller med limabønner og beder og perlebygsalat" Foto: TV 2 / Go' Morgen Danmark
Grad
Mellem
Tid
60 min

Tilberedning

  1. GRØNTSAGSDELLER: Rødbeder, gulerødder og løg skrælles.
  2. Rødbeder, gulerødder og løg skrælles.
  3. Hæld olien udover grøntsagerne og bland med salt, peber og krydderier og bag dem ved 180 grader i ca. 20 minutter, så de får lidt stegeflade og brunes.
  4. Herefter puttes de i en foodprocessor og blendes groft.
  5. Kom limabønnerne og hvidløg i blenderen og blend sammen med de øvrige ingredienser.
  6. Kom farsen op i en stor skål og tilsæt æg, hørfrø og mel til du har en fars der er nogenlunde sammenhængende.
  7. Varm en pande op og steg i smør eller olie - start med at lav en prøvedelle og juster med salt, paprika og mel hvis den er meget svær at vende på panden.
  8. PERLEBYGSALAT: Tænd ovnen på 150 grader.
  9. Rengør svampene og tomaterne for eventuelle urenheder.
  10. Bland tomater, svampe, 2 stk. hele fed hvidløg, hvidvinseddike, olie, honning, salt og peber i en skål og bland sammen.
  11. Fordel blandingen på en bageplade og bag ved 150 grader i 30 minutter - tomaterne skal være dehydrerede og svampene skal være brunet af.
  12. I mellemtiden: kog perlebyg i grøntsagsfon indtil største del af væden er fordampet - det tager ca. 15 minutter.
  13. Når perlebyggene er kogt og tomat- og svampeblandingen er færdig blander du begge dele og river ost ud til sidst. Hvis du undlader osten kan salaten sagtens køles ned og nydes kold. Ca. 4 dages holdbarhed på i køleskabet.