Gulerodskage med flødeostcreme

16x9
Grad
Let

Tilberedning

  1. KAGE: Bland finthakkede mandler og groftrevede gulerødder i en stor skål.
  2. Pisk vaniljesukker, sukker og æg til tyk æggesnaps med en håndmixer.
  3. Bland hvedemel, bagepulver, kanel og salt, og sigt disse ingredienser ned i mandlerne og gulerødderne. Bland det hele godt sammen.
  4. Vend nu æggesnaps og melblanding forsigtigt sammen. Tilsæt til sidst olien, og stop når massen er ensartet. Smør en springform (dia. 24 cm.) let med bagespray eller neutral olie, og fordel dejen heri.
  5. Bag dejen ved 180 grader, til den giver efter ved tryk (ca. 35 minutter).
  6. Lad kagen afkøle ved stuetemperatur, inden flødeostcremen lægges på.
  7. FLØDEOSTCREME: Flæk vaniljestangen på den lange led, og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med en anelse af flormelisen på bordet med kniven, således at kornene skilles ad.
  8. Pisk vaniljesukker, sukker og flødeost kort med en håndmixer. Vend til sidst citronsaften i, og fordel den færdige flødeostecreme ovenpå den afkølede kage. Drys til sidst med en anelse stødt kanel.