Gumbo

16x9
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
60 min

Tilberedning

  1. Lav den klassiske ”roux”-opbagning ved at blande alle de tørre krydderier med neutral olie, peanutolie og hvedemel i bunden af en stor gryde ved lav varme.
  2. Skal omrøres med en træske i ca. 20 minutter, indtil det bliver en slags krydderpasta. Vær forsigtig med, at det ikke brænder på.
  3. På en ny stegepande brunes kyllingelårene i en smule neutral olie. Ca. 2 minutter på hver side ved mellem varme. Kom dem over i gryden sammen med løg og grøntsager.
  4. Grøntsagerne skal hakkes i mellemstore stykker – bliver de for små, bliver de til mos i retten. Kom hvidvin på, og lad det reducere ved mellem varme i 4-5 minutter.
  5. Skær det braiserede oksebryst i tern i gryden og tilsæt bouillon. Du kan også bruge bacon i tern i stedet for oksebryst. Lad herligheden simre i gryden i 45 minutter til en time.
  6. Gumboen er færdig, når kyllingen er helt mør og falder af benene. Konsistensen skal være god og tyk. Bliver det for tykt undervejs, kan du tilsætte lidt vand. Stivelsesmængden i okra varierer, og derfor kan en Gumbo godt stivne forskelligt fra gang til gang.
  7. 2-3 minutter inden servering kommes de kogte, kolde krebs i gryderetten, så de bliver varmet igennem. Smag til med salt, peber og en smule limejuice.
  8. Serveres direkte i gryden eller en gammel suppeterrin. Pynt af med plukkede korianderblade og limebåde.