Hel bagt sød kartoffel med ricotta-urtefyld og ristede pinjekerner

16x9
Grad
Mellem
Pers.
2
Tid
10 min + 120 min

Tilberedning

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Pinjekerner ristes af på bagepapir i cirka 8-10 minutter, til de er flot gyldne.
  3. Skyld de søde kartofler, og læg dem på bagepapir.
  4. Bages ved 200 grader i 1-1,5 time, til de er helt møre og karamelliserede – test med en stegegaffel, eller en lille spids kniv, ved at stikke den nemt igennem siden på kartoflen. Hvis der er modstand skal den bages længere.
  5. Bland ricotta med urter, citronskal og honning. Smag til med salt, peber og citronsaft.
  6. Lad kartoflerne køle af i 10 minutter, smut toppen af skindet af, og løsn de møre sødekartofler med en ske. Top med ricottafyld, olivenolie og pinjekerner.