Hjemmebagt supersundt rugbrød

16x9
Hjemmebagt supersundt rugbrød. Foto: TV 2.
Grad
Mellem

Tilberedning

  1. Bland øl, vand, gær og chiafrø sammen. Lad det trække i 10 min.
  2. Vend nu maltmel og surdej i og rør godt sammen.
  3. Tilsæt så al mel og de knækkede kerner, men IKKE alm. Kerner.
  4. Ælt godt og grundigt i 10 min.
  5. Tilsæt nu kernerne og olien og ælt tre min. mere stille og roligt
  6. Hæld det ned i en smurt form og glat overfladen med en fugtig hånd.
  7. Lad det hæve én time ude og herefter helst over natten i køleskab.
  8. Prik overfladen med en gaffel og bag så i 1½ time ved 165 grader.
  9. Vend brødet ud af formen og bank på det. Lyder det hult, så er det færdigt - lyder det dumt, så bag uden form i 10 min mere.
  10. Brødet stilles til afkøling og er klart efter 5-6 timer, når det har stuetemperatur igen.