Hønsekødssuppe

16x9
Hønsekødssuppe. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4

Tilberedning

  1. Dæk hønen med koldt vand og kog op. Alle de urenheder, der kommer til overfladen, sigtes fra med en stor suppeske. Vær omhyggelig, så alt kommer væk. Når suppen er klar, kommes alle ingredienserne i til kogningen af suppen. Skum igen, hvis der kommer flere urenheder til overfladen.
  2. Lad det hele simre et par timer, og løft hønen op, så kødet kan plukkes fra. Smag suppen til med salt og peber, og når den smager godt, sigtes alle grøntsagerne fra, så suppen er pæn og klar.
  3. Imens hønen koger, laves kødbollerne. Bland salt og kød sammen, så kødet bliver lidt fast i konsistensen. Man kalder det, at røre farsen sej. Kom resten af ingredienserne i, og rør det sammen.
  4. Form små boller af farsen, og kog dem i lidt af suppen i en gryde for sig. Der kan godt komme lidt flere urenheder her, derfor koges de for sig. Når de har kogt i ca. 5 min, tages de op af kogelagen, og sættes til side.
  5. Snit lidt ekstra fyld af grøntsagerne i mundrette størrelser. Hold alt klar til at komme i suppen 5 min. før servering.
  6. Du kan vælge at servere det plukkede hønsekød i suppen, eller gemme det til en anden ret. Drys med persille ved servering.