Holms rullesteg med svesker, persille, julesalsa og cremet sauce

16x9
Holms rullesteg med svesker, persille, jule salsa og cremet sauce. Foto: TV 2

Tilberedning

  1. Kødet: Slaget krydres med salt og peber. Fordeler sveskerne og tilsæt persillen og citronskal.
  2. Slaget rulles stramt og bindes op. Brun slaget af på en pande og sæt den i ovnen ved 140 grader i 3 timer. Kom lidt væske i bunden. Det kan også laves i en gryde på komfuret, men det giver mere ro at sætte den i ovnen.
  3. Salsa: Alt skæres fint i små tern på 1x1 cm og smages til med salt og peber. Det kan holde sig en uge – men hjemme hos os spiser vi op :)
  4. Sauce: Alt undtaget ost skal op i en gryde. Her koges det ned og monteres med osten. Smag til.
  5. Mash af røde søde kartofler: Kog eller bag kartoflerne ( 25 min) til de er møre. Herefter blendes de med smør, chili og parmesanost. Smag herefter til med salt og peber. Kom revet ost på toppen.
  6. Anretning: Kødet i midten som en medalion med højde, som toppes med salsa, en skefuld mash. Så lige en skefuld eller flere af saucen. Så bliver det et hit.