Honninghjerter

16x9
Grad
Let
Pers.
4
Tid
2880 min

Tilberedning

  1. Grunddejen laves af honning, mel og krydderier.
  2. Honningen lunes til håndvarm temperatur.
  3. Mel og krydderier blandes og æltes sammen med den lune honning.
  4. Grunddejen skal stå i køleskabet i minimum 2 dage.
  5. Hjortetaksalt røres ud med en æggeblomme og æltes i grunddejen.
  6. Potasken røres ud i 1-2 spiseskefulde vand og æltes også dejen.
  7. De sidste to æggeblommer æltes i dejen til sidst, så den bliver smidig.
  8. Dejen rulles ud til cirka 6 millimeter i tykkelse, og honninghjerterne stikkes ud med en hjerteform.
  9. Honninghjerterne bages i forvarmet ovn ved 180 grader i cirka 10 minutter.
  10. Når honninghjerterne er bagt, skal de stå et par dage og trække fugt til sig, for at blive bløde - brug eventuelt en blomsterforstøver.
  11. Smelt mørk chokolade og dyp hjerterne heri.
  12. Pynt eventuelt med glasur og glansbillede.