Hornfisk med nye kartofler, persillesovs og sommergrønt

16x9
Hornfisk med nye kartofler, persillesovs og sommergrønt Foto: TV 2
Pers.
4
Tid
30 min

Tilberedning

  1. Krydder hornfisken med salt og peber og lad den trække i 15-20 min.
  2. Kog kartoflerne med et laurbærblad eller to - og evt stilkene fra persillen. Husk at salte vandet let.
  3. Smelt smørret og rør melet i.
  4. Spæd så til med kogevandet fra kartoflerne – ca. 2 dl.
  5. Pisk så sødmælken i - men vendt med at tilsætte det hele, så du har styr på tykkelsen af saucen.
  6. Når sovsen er kogt igennem smages der til med hvidvin, salt og peber.
  7. Persillen hakkes fint, men skal først i lige ved servering.
  8. Varm smør og olie op på en pande og del hornfiskefileterne i passende stykker.
  9. Vend dem i rugmel og steg dem gyldne på begge sidder - ca. 3 min på hver side.
  10. Server nu sprød hornfisk med persillesovs, nye kartofler - samt dit sommergrønt, som har dampet med i kogevandet i ca. 3 min.