Hveder

16x9
Grad
Let
Pers.
12
Tid
140 min + 20 min

Tilberedning

  1. Bland melet med sukker og salt (og eventuelt kardemomme).
  2. Smelt smørret.
  3. Smuldr gæren i mælken, og tilsæt det smeltede smør og vand.
  4. Rør gærblandingen i melblandingen.
  5. Ælt dejen grundigt, til den er glat og smidig.
  6. Tril en pølse af dejen, og form 12 boller.
  7. Læg bagepapir i en bageform eller et ovnfast fad på cirka 25 x 20 centimeter.
  8. Læg bollerne tæt ved siden af hinanden med cirka 1 centimeters afstand, og Lad dem hæve i 2 timer.
  9. Sæt bollerne på nederste ribbe i en 225 grader varm ovn i cirka 20-25 minutter.
  10. Lad bollerne køle af på en bagerist.
  11. Flæk hvederne, og rist dem eventuelt sprøde inden servering.