Hyldeblomstmousse med jordbær

16x9
Hyldeblomstmousse med jordbær. Foto: TV 2 / Go' morgen Danmark
Grad
Mellem
Tid
30 min + 60 min

Tilberedning

  1. JORDBÆRKOMPOT: Varm purrén til 40 grader, og tilsæt herefter sukker og pektin. Kog blandingen i 1 min., og tilsæt jordbærstykker. Lad blandingen simre i 3-5 minutter (afhængig af størrelsen på portionen). Smag til, og tilføj citronsaft. Hæld blandingen i en lille silikoneform, og frys den ned.
  2. KARAMELISEREDE HASSELNØDDER: Hæld hasselnødder og sukker i en gryde, og opvarm det til middelvarme under konstant omrøring. Rør indtil hasselnødderne har opnået den ønskede karamelisering. Hæld dem over på en bageplade med bagepapir, og lad dem køle ned. Hak dem derefter i små stykker, og bland dem med chokolademixet.
  3. CHOKOLADEMIX: Smelt chokoladen i en skål sammen med olie, og tilsæt citron- og limeskal. Tilsæt de hakkede karameliserede nødder. Hold blandingen varm på 40 grader, så moussen kan dyppes derned.
  4. HYLDEBLOMSTMOUSSE: Varm fløden, vaniljefrø, inverteret sukker og hyldeblomstsaft i en gryde, indtil temperaturen er 80 grader. Tilsæt gelatine, og lad blandingen køle ned til 40 grader. Derefter tilsættes flødeskum, og det hæles straks over i bageformen og fryses ned.