Indbagt mørbrad med whiskeysauce

16x9
Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
60 min

Tilberedning

  1. Puds mørbraden af for sener og fedt, og brun den i lidt olie. Afslut stegningen med en klat smør, 1 fed hvidløg i skiver og et par kviste timian. Lad kødet hvile med pandesmørret hældt ud over sig.
  2. Kør løg, 1 fed hvidløg og æg i en blender og rør det sammen med farsen og 1 dl fløde. Giv den også et godt drut peber, friskplukket timian i rigelige mængder og et godt nips salt. Lad farsen trække 10 min.
  3. Imens hakkes svampene fint, og du varmer en pande meget op. Steg så svampene i knaldvarm olie.
  4. Lad det bruse op med lidt smør, hvidløg og timian. Giv det lidt salt og peber.
  5. Tag to butterdejsplader, og saml dem til en firkant. Rul dem tyndt ud til en firkant på 35 x 25 cm. Gør det samme med de to sidste butterdejsplader og læg dem alle ovenpå hinanden.
  6. Fordel først svampene, så farsen på butterdejsfirkanten, men ikke helt ud til kanten!
  7. Læg mørbraden på midten. Luk kanterne godt sammen, og stil den på en bageplade beklædt med bagepapir.
  8. Pensl butterdejspakken med pisket æggeblomme og bag den midt i ovnen i ca. 45 minutter.
  9. Sovsen: Kog whiskeyen ned sammen med 2 spsk balsamico, 1 skalotteløg, 1 fed hvidløg, en dusk rosamarin og en dusk timian. Det her er din essens til saucen, som du smager til med til sidst.
  10. Rist tomatpuréen let af i lidt smør og pisk så fonden i gryden.
  11. Lad det koge op, og tilsæt så fløde, og lad det koge lidt ind.
  12. Smag til med salt, peber og essensen. Husk at timianblade høre sig til i en whiskeysauce, men rosmarinblade gør ikke.
  13. Server mørbraden med bagt tomat, fløde eller hasselbackkartofler, dampede ærter og gulerødder.