Indiske Onion Bahji med krydret dip og raita

16x9
Indiske Onion Bahji med krydret dip og raita Foto: TV 2
Grad
Mellem

Tilberedning

  1. ONION BAHJI: Mel, vand, salt, gurkemejepulver og garam masala pulver blandes i en skål med et piskeris. Gå efter en meget tyk pandekagedej konsistens.
  2. Chili, koriander, ingefær, hvidløg og zittauerløg tilsættes, og vendes godt rundt i dejen. Lad det trække i en time.
  3. Herefter friteres de i varm olie ved ca. 160-170 grader indtil de er gyldne og sprøde.
  4. Tages op af olien over på noget fedtsugende papir og krydres med salt og finhakket koriander. Serveres med det samme.
  5. DIP MAYONNAISE MED LIME/CHILI PICKLES: Rør æggeblommer sammen med eddike/citronsaft samt sennep, salt og peber.
  6. Tilsæt forsigtigt de 4 dl neutral olie mens du pisker hele tiden.
  7. Oliemængden kan variere, så sigt efter en god tyk konsistens på din mayonaise.
  8. Tilsæt creme fraiche og lime/chili pickles og smag til.
  9. DIP RAITA: Vend agurk og tomat med det fine salt og lad det dræne for vand i en time i en sigte. Pres herefter overskydende vand fra.
  10. Vend herefter agurk og tomat i yoghurten og smag til med garam masala og salt og peber.
  11. Varm olien op i en lille gryde. Tilsæt sennepsfrø og dæk gryden med et låg. Når frøene begynder at poppe slukkes der for varmen.
  12. Olien med sennepsfrøene anrettes henover raitaen ved anretning og pyntes med masser af friske koriander.
  13. HJEMMELAVET GARAM MASALA: Alle ingredienser ristes på en tør pande ved høj varme indtil det dufter dejligt i køkkenet.
  14. Blandingen køles ned og mordes fint i en morter eller på en kaffemølle.