Ising med dampede grøntsager og beurre blanc

16x9
Ising med dampede grøntsager og beurre blanc Foto: TV 2
Grad
Mellem

Tilberedning

  1. Ising: Få fiskehandleren til at skære og rense fisken så den er klar til brug.
  2. Smør smørret ud på en bradepande. Krydr med salt og peber ud over smørret og fordel det knuste fed hvidløg og det finthakkede dild.
  3. Læg fiskefileterne med skind siden op ad, ned på smørret.
  4. Bag fisken ved 160 grader i ca 10 minutter eller til skindet slipper. Servér straks.
  5. Dampede grøntsager: Vælg de grøntsager du bedst kan lide. Beregn ca. 200 gram per person. Sørg for at vælge nogle grøntsager som har ca. Samme tilberednings tid. Jeg har brugt spidskål, forårsløg, squash og rosenkål.
  6. Smelt smørret i vandet i en gryde.
  7. Kom grøntsagerne i og damp under låg indtil grøntsagerne er tilberedte, dog med bid.
  8. Smag til med salt, peber, sukker og friskhakket dild.
  9. Beurre blanc med bakskuld og purløg: Hak skalotteløgene ganske fint og kom dem i en lille gryde med hvidvin og eddike.
  10. Lad det koge ind til der er ca. ½ dl tilbage.
  11. Bring den reducerede væske i kog og tilsæt så det kolde smør lidt af gangen, mens der piskes kraftigt.
  12. Når al smørret er brugt op, bringes saucen næsten op til kogepunktet under stadig piskning, hvorefter den trækkes fra varmen.
  13. Rør creme fraishen i og smag til med salt, peber, bakskuld og purløg. Server omgående.