Jordskokkeparfait med blød saltkaramel

16x9
Jordskokkeparfait med blød saltkaramel Foto: TV 2

Tilberedning

  1. Parfait: Skræl jordskokkerne, skær i grove stykker og kog dem i vand i ca. 15 min til de er helt møre.
  2. Hæld vandet fra og blend til en fin glat masse med 1 dl af fløden, 20 g sukker og citronsaft.
  3. Pisk æggeblommerne med resten af sukkeret til det er helt lyst, luftigt og tykt.
  4. Pisk fløden til skum og vend i æggesnapsen sammen med jordskokkepuré. Smag til med citron og sukker.
  5. Kom massen i små siliconeforme eller i en stor form fx. en gammel isbøtte eller lign. Frys minimum et par timer.
  6. Lad isen stå på køkkenbordet eller et køligt sted 15 minutter inden servering.
  7. Karamel: Kom fløden en gryde. Varm op til kogepunktet og sæt til side.
  8. Smelt sukkeret til karamel i en gryde, gå ikke fra gryden undervejs – det kan hurtigt brænde på!
  9. Tilsæt fløden lidt ad gangen og rør rundt indtil det er blandet godt sammen.
  10. Tilsæt salt og lad den køle af i en glasskål i køleskabet indtil servering.