Jordskokkesuppe med svampecroutoner og trøffelolie

16x9
Jordskokkesuppe med svampecroutoner og trøffelolie Foto: TV 2
Pers.
4

Tilberedning

  1. Skyl og skræl jordskokkerne. Put dem i koldt vand med en skvis citronsaft, så de ikke oxiderer og bliver brune.
  2. Pil skalotter og hvidløg. Put dem i en stor gryde med lidt olie, og lun det igennem, til de er klare.
  3. Skræl og skær bagekartoflen i tern, og tilsæt det til løgene sammen med jordskokkerne i grove tern.
  4. Varm nu det hele igennem ved mellem varme. Det må ikke tage farve. Det skal bare lunes godt igennem.
  5. Tilsæt et par dl vand, og skru lidt op for blusset. Efter ca. 8-10 minutters kogning tilsættes den reducerede hvidvin og fonden. Kog videre i 10 minutter, og tilsæt herefter fløde.
  6. Lad nu suppen koge, indtil jordskokkerne er helt møre. Hvis suppen ser ud til at blive for tyk, så spæd op med lidt vand eller sødmælk.
  7. Når jordskokkerne er møre, blendes hele molevitten til en cremet suppe. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft.
  8. Put de tørrede svampe i en minihakker eller i en morter med en 1 tsk groft salt, og giv det et ordentligt gok i nødden. Det skal være meget findelt.
  9. Vend nu svampe-"pulveret" med brødet i mundrette tern, lidt olivenolie, lidt revet hvidløg og evt. lidt timian. Bag det sprødt i ovnen ved 185 grader.
  10. Servér suppen med svampecroutoner, et par dråber trøffelolie og frisk klippet karse.