Julekringle med krydderier og æble

16x9
Grad
Let
Pers.
10
Tid
30 min + 90 min

Tilberedning

  1. GÆRDEJ: Lun mælken og opløs gæren heri.
  2. Tilsæt halvdelen af melet og rør dejen rigtigt godt igennem.
  3. Rør æggene i.
  4. Tilsæt sukker og salt og rør det bløde smør i dejen.
  5. Ælt lidt efter lidt resten af melet ind i dejen.
  6. Tilsæt lige akkurat nok mel til, at dejen slipper bordet/skålen. Form derefter dejen til en kugle og lad den hæve i en skål under et fugtigt klæde.
  7. Den skal nå dobbelt størrelse, hvilket kan tage op til 1 times tid.
  8. REMONCE: Riv æble og ingefær fint. Rør dem sammen med de øvrige ingredienser til en lind remonce.
  9. KRINGLE: Rul dejen ud i et rektangel på ca. 60 x 40 cm.
  10. Fordel remoncen på dejen – kom den helt ud til kanten.
  11. Rul dejen sammen på den lange led til en slags roulade.
  12. Løft rouladen over på en bageplade beklædt med bagepapir og læg den i en cirkel.
  13. Saml enderne, så de præcist passer sammen.
  14. Klip med en saks lodrette snit direkte ned i dejrouladen med 3 cm’s mellemrum. Sørg for at komme tre fjerdedele ned gennem rouladen. Gør dette hele vejen rundt.
  15. Fold nu de klippede snit ud til siden, skiftevis mod højre og venstre. Når dette er gjort hele vejen rundt, bliver resultatet virkelig fint og smukt.
  16. Lad kringlen hæve i 30 minutter til dobbelt størrelse under et viskestykke.
  17. Pensl kringlen med sammenpisket æg. Drys med mandelflager og bag kringlen i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter, til den er flot gylden.
  18. Køl kringlen af på bagepladen, inden den dekoreres med glasuren, der røres af æggehvide og flormelis, samt friskt æble i små tern.