Kartoffelmarzarin

16x9
Kartoffelmarzarin. Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4
Tid
60 min + 60 min

Tilberedning

  1. KARTOFFELMAZARIN: Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem møre i usaltet vand.
  2. Hæld vandet fra, og mos kartoflerne grundigt med en gaffel.
  3. Køl af.
  4. Pisk smør og sukkeret lyst og luftigt.
  5. Tilsæt æggene et ad gangen. Pisk godt mellem hvert æg.
  6. Tilsæt kartoffelmosen, og pisk igen.
  7. Tilsæt hvedemel og bagepulver, og pisk igen.
  8. Kom dejen i en lille springform, og bag ved 170 grader i ca 35 min.
  9. Lad kagen køle af i formen, befri den, og kom chokoladeovertræk på.
  10. OVERTRÆK: Kom alle ingredienserne i en skål, og varm over vandbad.
  11. Rør undervejs med en lille dejskraber.
  12. Tag den af varmen, så snart den er smeltet sammen.
  13. Smør den oven på den afkølede kage.