Kernesunde skoleboller

16x9

I samarbejde med Karolines Køkken

Grad
Let

Tilberedning

  1. Kom vandet i en stor skål, og rør gæren ud heri.
  2. Rør A38, havregryn og halvdelen af melet i skålen.
  3. Tilsæt de øvrige ingredienser, og rør dejen godt sammen.
  4. Kom resten af melet i blandingen, og slå dejen ensartet og blød med en grydeske.
  5. Dæk skålen med for eksempel et låg, og stil den til hævning i køleskabet i mindst 10 timer.
  6. Tænd for ovnen, og sæt to bageplader til opvarmning i henholdvis midten og nederst i oven.
  7. Dyp 2 spiseskeer i vand, og form 18 boller. Bollerne ligges på bagepapir.
  8. Brug fingrene til at trække lidt i dejen, så brødene bliver aflange.
  9. Lad bollerne efterhæve i cirka ½ time. Træk bagepapiret med bollerne over på den varme midterste bageplade, og sæt pladen tilbage midt i ovnen.
  10. Smid cirka 1 deciliter vand i den varme bageplade nederst i ovnen, og luk hurtigt ovnlågen, så dampen bliver i ovnen.
  11. Bag bollerne til de er sprøde i cirka 20 minutter ved 225 grader. Lad bollerne køle af på en bagerist.