Klassiske gule ærter

16x9
Klassiske gule ærter. Foto: TV 2
Pers.
4
Tid
180 min

Tilberedning

  1. Put salt, 2 laurbærblade, fennikelfrø og masser af friskkværnet peber i en lille blenderskål eller foodprocesser og kør det godt sammen.
  2. Gnid grisen godt ind i urtesaltet og put det i en frostpose som er viklet stramt rundt om dyret. Lad det trække over natten – mindst - gerne et døgn. Børst saltet af. Lad kødet ligge i fersk vand i 30 min.
  3. Kog grisen ved svag varme med resten af laurbærene i 1½ time til det er mørt - skank kan godt tage længere tid. Husk at skumme suppen af så den holder sig flot og klar.
  4. De sidste 10 min. koges medisteren med sammen med resten af grøntet ordnet og skåret i mundrette stykker. Tag kødet op og skum suppen igen om nødvendigt.
  5. Kog ærterne i med lidt ekstra timian og evt. laurbær efter forskrifterne på pakken. Bruger du den forkogte version i granulatform, kan du nok springe dette step over.
  6. Kom de kogte gule ærter i suppen og kog, til det er jævnet. Tilsæt evt. mere suppe, så det ikke bliver for fast. Smag til med salt og peber.
  7. Lun kødet og grøntsagerne i suppen og anret så alt tilbehøret på et fad til selvbetjening.