Kød med mørdejslåg

16x9
Kød med mørdejslåg Foto: TV 2

Tilberedning

  1. Lav først mørdejen. Skær smørret i små tern og ælt det sammen med melet, allerhelst på din køkkenmaskine (hvis du har sådan en).
  2. Kom vand i, når mel og smør er smuldret godt. Hold øje med, hvornår dejen er samlet – eventuelt skal du bruge en anelse mere vand.
  3. Skær løgene i skiver eller tern og lav brunede løg: kom dem i en gryde med en lille smule fedtstof.
  4. Drys med salt og peber. Læg låg på gryden, og skru ned på laveste blus.
  5. Lad stå i ca. 10 minutter, men kig jævnligt til dem, og rør rundt.
  6. Når løgene er bløde, tager du låget af, og skruer op for varmen.
  7. Drys 1-2 spsk sukker over og evt. 1 tsk tørret timian. Rør rundt, indtil løgene er jævnt lysebrune.
  8. Skær din rest steg eller bøf i små tern. Bland tern af syltede asier sammen med kødternene – efter din egen smag, men ikke for få.
  9. Rør din sovserest op med tomatpuré og fløde.
  10. Smør et ildfast fad, og rul mørdejen fint ud. Beklæd formen med ca. 2/3 af mørdejen, og prik dejen med en gaffel.
  11. Kom kød og asier oven på dejen, og dæk med brunede løg.
  12. Kom kød og asier oven på dejen, og dæk med brunede løg.
  13. Bag din tærte i ca. halv en time, og servér den varm.