Kogte bukser med dildkartofler, græskar og porre

16x9
Kogte bukser med dildkartofler, græskar og porre Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
40 min

Tilberedning

  1. Kogning af torskerogn: Pak torskerognen ind i bagepapir og luk med en kødsnor.
  2. Varm en passende gryde saltet vand op med laurbær, peberkorn og ½ citron.
  3. Når vandet koger puttes torskerognen i og du koger sagte videre i ca 15 minutter.
  4. Mærk på pakken, virker den god fast så sluk og lad bukserne trække i 5-10 min i kogevandet.
  5. Porre: Skær toppen af porren og skyld både top og bund godt.
  6. Skær bund i 10-15 cm stykker og damp dem ovenpå græskarene som du er i gang med at koge møre.
  7. Efter 5-6 min tager du porren op og lader den køle let af.
  8. Steg nu porren smukt gyldent i lidt olie og smør.
  9. Krondildhollandaise: Kog eddike op med lidt hvidløg, lidt skalotte, krondild og evt. et par peberkorn.
  10. Pisk æggeblommerne hvide med lidt salt.
  11. Varm smørret godt op til det bobler let.
  12. Tilsæt nu lidt efter lidt smørret til æggeblommerne og pisk grundigt og længe.
  13. Når saucen har en dejlig cremet tykkelse smages der til med eddikelagen, lidt citronskal og evt. lidt salt samt hvid peber.
  14. Servering: Anret den lune torskerogn ovenpå de stegte porre, med kogte kartofler og dampet kål, vend med friskhakket dild på siden.
  15. Sovs til de syndige og evt. en grillet citron til at give retten et ekstra pift syre.