Krebsegilde

16x9
Ingwer Grünbergs "krebsegilde". Foto: TV 2 / Go' Morgen Danmark

Tilberedning

  1. Bring vandet i kog sammen med salt, sukker, peber og dildskærme.
  2. Kom halvdelen af de levende krebs i det spilkogende vand én efter én hurtigt efter hinanden, så vandet bliver ved med at koge. Så dør krebsene nemlig, så snart de rammer vandet.
  3. Kog dem ca. 3-4 minutter og tag dem op af vandet.
  4. Brug nu samme fremgangsmåde til den sidste omgang krebs. Tag til sidst gryden af varmen og kom alle krebs ned i den.
  5. Lad dem stå og trække i vandet, til de skal serveres – gerne 6-8 timer.
  6. Tag krebsene op af lagen umiddelbart inden servering.
  7. Knækbrød: Alle ingredienser æltes sammen, dejen køres ud med en pastamaskine eller rulles tynd med en kagerulle.
  8. Herefter pensles dejen med æggehvide og strøs med havsalt, bages gyldne og sprøde ved 160 c.
  9. Citronerne på grill: Skær citronerne i tykke skiver og grill dem på en varm grill (eller brug en tør stegepande) i 4-5 min. på siden.
  10. Anret det hele på en tallerken.